2 Telli | 4 Telli Bağlantı Nedir?
Temmuz 26, 2019
Termokupl Nedir Nerelerde Kullanılır
Aralık 18, 2022
Tümünü göster

Siemens G120 Hızlı Devreye Alma

Siemens G120

Merhabalar önceki kategori yazımızda ACS880 Sürücü bluetooth Kontrolü hakkında bilgi paylaşımında bulunmuştuk. Bu yazımızda ise Siemens G120 sürücülerin hızlı devreye alınması konusunu paylaşacağız. Her zamanki gibi belirtelim, vereceğimiz bilgiler programlama kılavuzunda paylaşılmış orijinal içeriklerin derlenmesinden oluşmaktadır. Orijinal kullanım kılavuzunu incelemeniz ve anlamanız Siemens G120 sürücüleri öğrenmeniz açısından önem arz etmektedir. Çünkü bu paylaşımdaki bilgiler esasen bizlerin endüstriyel sahada pratikte uyguladığımız şekildedir.

Başlamadan önce;

G120 sürücünün terminal bağlantıları kontrol edildikten sonra enerjisi verilir. Kontrol panelinin hazır olması beklenir. Kontrol paneli hazır olduktan sonra sürücüye ilk defa enerji verilmişse hızlı devreye alma parametreleri sizi karşılayacaktır. Şayet sürücü enerjilendiğinde sadece bilgi ekranında bekliyorsa Bop-2 panel üzerinde menüden SETUP seçeneğine girip OK demeniz parametrelere erişmenizi sağlayacaktır. Sürücüyü fabrika ayarlarına almak istiyorsanız RESET seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.

Resim-1

Siemens G120 Hızlı devreye alma ;

Bop-2 opretaör paneli üzerinde bulunan navigasyon tuşları ile adım adım karşımıza çıkacak olan resimlerde paylaşmış olduğumuz parametrelere, elimizde bulunan motor etiket verilerini girerek devam ediyoruz. Bu arada Motor etiket bilgilerinin ne anlama geldiği veya nereden erişeceğiniz hakkında bir fikriniz yoksa daha önce işlediğimiz bu konu içinden ulaşabilisiniz.

Aşağıda Resim 2-3 de görüldüğü gibi P1300 parametresi ile sürücünün kontrol modu seçimini yapılır.

Resim 4-5 de P100 paramertesi ile frekans seçimi yapılır.

Resim 6-7 de P304 parametresi ile motor çalışma voltaj bilgisi girilir.

Resim 8-9 da P305 parametresi ile motor akım bilgisi girilir.

Resim 10-11 de P307 parametresi ile motor gücü girilir.

Resim 12-13 de P311 parametresi ile motor devri girilir.

Ek ayarlar;

Resim14-15 de P1900 parametresi ile girilen motor etiket bilgilerinin okunup doğrulanması işlemi için seçim yapılır. Bu parametre girişinde STILL ROT ve STILL olarak iki seçenek yer almaktadır. STILL ROT yapabilmek için motorun boşta redüktörsüz ve yüksüz şekilde beklemesi gerekmektedir. Çünkü  STILL ROT rotoru hareket ettirek yapılmaktadır. STILL ise motor çalışma alanında redüktör veya yüküne bağlı olsa bile rotora hareket verilmeden yani motor sürülmeden motor üzerinde oluşan magnetizasyon ile motor tanıma işlemi yapılır.

Resim 16-17 P1080 parametresi ile motorun maksimum ve minimum devir (rpm) değerleri girilir.

Aşağıdaki resimlerde ise P1120 – P1121 parametreleri ile Motor kalkarken ve dururken uygulanmasını istediğimiz rampa sürelerini girilir.

Motor etiket bilgileri girişi tamamlandıktan sonra karşımıza son olarak çıkan FINISH ekranında YES seçeneğini seçerek hızlı devreye alma işlemini bitiriyoruz. Ana ekrana gelerek motoru test edebiliriz.

Resim-24 de 1300 devirde çalıştırılmış ve 2,7 Amper akım çeken bir motor bilgisi görülmektedir.

umarız siz değerli okurlarımız için faydalı bir paylaşımda bulunmuş ve Siemens G120 Hızlı Devreye Alma çözüm arayışınıza yardımcı olmuşuzdur. Yeni konu ve paylaşımlarımızı merak ederseniz bizi okumaya devam edebilirsiniz 🙂

Editör
Editör
Elektronik sevdam küçük yaşta babamın tamir atölyesinde başladı. Uzun süredir ise endüstriyel sistemlerin elektronik kartlarını ve alçak gerilim yüksek güçlü motor sürücülerinin tamirlerini keyif alarak yapıyorm. Ayrıca araştırıyor, öğreniyor, uyguluyor ve yenileniyorum. Adana 82 tipik boğayım :)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir